Skijališta Austrije

Skijališta Austrije

Austrija je zemlja koja je svoja prirodna bogatstva dobro iskoristila i sve što je mogla pretvorila u mamac za turiste.

Skijališta, banje, kupališta, jezera, gradovi, sve mami milione turista iz celog sveta da posete ovu malu zemlju.

Posebno su rado posećena skijališta Austrije. Alpi u ovoj državi su visoki što je pogodno za dugačke ski staze na visokim nadmorskim visinama. Propratni program na svakom od austrijskih skijališta je raznovrsan i šarenolik, što turistima dopušta da se posle uzbudljivog dana na skijalištima opuste uz neki muzički program, gledajući razna takmičenja ili samo uživajući uz austrijske specijalitete.

via GIPHY

Kitzbühel (Kitzbuhel)

Skijalište je koje se nalazi blizu granice sa Nemačkom, u blizini grada Insbruka, raspolaže sa 170 kilometara ski staza i 53 žičare. Ovo mesto poznato je većini ljubitelja zimskih sportova. Za sve one koji žele malo akcije, u Kitzbuhle nalaze se dva snežna parka gde svi željni akcije mogu da isprobaju svoje ski vratolomije i podignu adrenalin. Spuštanje adrenalina moguće je posle napornog dana uz divne specijalitete u mnogobrojnim kolibama i restoranima koji se nalaze u okolini snežnih pisti ili prilikom posete muzeju koji otkriva istoriju ski sporta i kulture u ovom mestu.

skijalište, sneg, zimovanje, alpi, odmor, skijanje
Kitzbühel, Austrija

Ischgl (Išgl)

Najpoznatije je skijalište Austrije. Skoro 240 kilometara ski staze je dosta za sve željne vožnje i avanture. Neke od staza namenjene su i za sankanje, kilometri snega i krivina, divno i drugačije iskustvo sankanja. Ovo selo poznato je i po mnogim koncertima i lokalima gde se žurke održavaju do jutra i odakle se odmah staje na skije i pravac pista.
Leti je Ischgl takođe dobro posećen. Planinarenje, vožnje planinskim biciklima ili ručak na nadmorskoj visini od preko hiljadu kilometara, nešto je što privlači turiste u svako doba.

austrija, sneg, zimovanje, skijanje, bord, alpi
Ischgl, najpoznatije skijalište Austrije

Sölden (Zulden)

Skijalište poznato je po scenama iz filma Skyfall o Džejms Bondu. Smešteno između dva glečera, ovo skijalište namenjeno je svima, od amatera i početnika do profi skijaša i snoubordista koji se voze niz stazu Svetskog kupa. Snegom pokrivene piste sa jedne strane, šarena disko svetla sa druge strane. Sve što je potrebno za jedan aktivan i uzbudljiv odmor.

skijalište, alpi, sneg, zima, zimovanje, skije, bord
Solden, Austrija

Wilder Keiser – Brixental (Briksental)

Najveće je austrijsko skijalište sa preko 280 kilometara staza. Ova destinacija pogodna je i za zimovanje sa porodicom. Deca van sezone mogu besplatno da uče voziti skije a iskusni skijaši uživaju skijajući noću na preko 11 kilometara osvetljenih staza. Mnoštvo restorana, kafića i suvenirnica idealno je za provesti vreme ukoliko niste baš tip za skijanje a ne biste se odrekli dana na skijalištu.

Mayrhofer (Majrhofa)

skijališta, alpi, zima, zimovanje, sneg, skijanje, bord,
Mayrhofer, Austrija

Skijalište je koje je raj za profi skijaše i snoubordiste. Poznata pista Harakiri ima nagib od čak 78% i zaista je samo za one sigurne u svoje skije. Pored mnogo uzbudljivih staza, veče nakon celodnevne akcije možete provesti u jednom pravom Iglu.

To su samo neki od skijaških destinacija u Austriji, kada bismo nastavili da nabrajamo, ne bismo tako brzo završili ovaj tekst. Zimi kada je većina zemlje pod ove snegom, možete da birate gde želite da provedete zimovanje u Austriji. Za svaki tip postoji prikladno skijalište.

Ukoliko vam je prevruće da razmišljate o novoj zimi i skijanju, potražite uskoro naš tekst o najboljim banjama koje austrija nudi. Možda bi to bilo nešto za vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *