Najbolji restorani u Banskom

Najbolji restorani u Banskom

Ako ste planirali da zimski odmor provedete u Banskom, evo i spiska najboljih restorana i kafića u kojima možete popiti topli napitak ili uživati u tradicionalnim bugarskim i internacionalnim specijalitetima.

1. Restoran Soprano’s

Jedno od najpopularnijih mesta u Banskom, gde sunčana Italija sreće snežno belo odmaralište Bugarske. Ovde ćete pronaći najbolju mediteransku kuhinju koja se priprema po autentičnim receptima.

bansko, u bugarskoj, odmor, zimovanje, restorani, hrana
Čaj u pauzama skijanja

2. Suši Bar i Tepaniaki Grill

Uživajte u tradicionalnim japanskim specijalitetima . Virtuozni šou u ovom jedinstvenom restoranu će vas odvesti na put ka Dalekom Istoku. Iskusni azijski kuvari pripremiće egzotična jela, koja će učiniti da se u potpunosti prepustite azijskom duhu.

3. Retoran “Come Prima”

Uživajte u finoj večeri u romantičnoj i prijatnoj atmosferi sa elitnom mediteranskom kuhinjom i uslugom od pet zvezdica. Hrana se priprema pred vašim očima u spektakularnoj otvorenoj kuhinji, a kulinarska izložba garantuje nezaboravno iskustvo. Izbor vina je pravo iznenađenje za bilo kog poznavaoca.

4. Restoran “Etno”

Smešten u kompleksu Kempinski Hotela Grand Arena Bansko. Ovaj udoban i autentičan tradicionalni bugarski restoran u Banskom iskušava sa prekrasnim izborom jela iz bugarske kuhinje. Pogled na planine je čaroban; ovaj restoran nudi pogled sa kojim se ne može porediti nijedan drugi.

5. VIP Room

Prvoklasni italijanski restoran gde možete obnoviti svoju energiju nakon skijanja ili šetnje po snegu. Vip Room nudi specijalitete italijanske kuhinje koje priprema autentični italijanski kuvar Giovani Porcu. Ovaj restoran nalazi se na Banderiškoj Poljani, te ima i veličanstvenu panoramu kao bonus. Nemojte odlagati rezervaciju vašeg stola.

6. 180 stepeni

180 stepeni je tipičan italijanski restoran i bar sa jedinstvenom lokacijom – na samoj raskrsnici četiri ski staze! Bez obzira sa koje se spustite, uvek ćete naići na najbolju picu i ukusna italijanska jela pripremljena od strane kuvara Mirka. Verujte nam, deserte ne smete propustiti. Restoran se nalazi na kraju piste broj 4, iznad Šiligranika.

7. Alpski barovi

Barovi, čije providne kupole otkrivaju veličanstveni pogled na padine i čitavu planinu. Ne postoji ništa bolje od čaše vrućeg čaja, hladnog piva ili nečeg jačeg, ispijenog u nekom od ovih alpskih barova tokom sunčanog dana u snežnom Pirinu.

8. Restoran Bla-Bla

Ukusni obroci sa bogatog menija zadovoljavaju čak i one probirljive, naročito u kombinaciji sa odabranim crnim ili belim vinom. Restoran Bla – Bla je udobno smešten u Šigranici, u blizini nekoliko staza.

9. Restoran “Бъчвите”

Ljubazno osoblje i bogati meni čine ga omiljenim mestom za ljude koji žele da se malo opuste u Banderiškoj poljani, ali i za one koji vole da jedu malo ozbiljnije.

bugarska, u banskom, restorani, hrana
Uvek možete da se osladite pored staze…

10. Brza hrana “Щеките”

Restoran brze hrane po sistemu samousluživanja je mesto gde se možete hraniti brzom, ali ukusnom hranom. Ima novi enterijer, a prostire se na dva sprata u Banderiškoj poljani.

11. Restoran Čajnika

Ovo je restoran gde možete popiti ugodnu kafu na Banderškim Poljanama. Vruća šoljica napitka daće vam energiju za još više zabavnih avantura na snežnim stazama Banskog.

12. Brza hrana “Kozela”

Nakon napornog dana na snegu možete se okrepiti u restoranu brze hrane “Kozela”. Takođe, ovde možete svratiti i između dva spusta i ručati po sistemu samoposluživanja. “Kozela” vas očekuje na Platou, odmah uz pistu broj 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *