Zlatni Pjasci – biser bugarske rivijere

Zlatni Pjasci – biser bugarske rivijere

Bugarska je jedna od najposećenijih destinacija kako za inostrane tako i za naše turiste. S obzirom da se Bugarska graniči sa Srbijom, i blizu nam je , većina putnika se za Bugarku odlučuje da dođe kolima. Bugarska obala je jako popularna za vreme letnje sezone, neka od najpopularnijih letovališt su: Sunčev Breg, Nesebar, Zlatni Pjasci i Elenite.

zlatni pjasci

Povoljna je destinacija, odlična je i za porodice ima mnogo lepih plaža, i za mlade pošto je noćni provod u Bugarskoj dosta popularan. U sezoni turisti iz celog sveta su zanteresovani za ovu destinaciju. Sezona u Bugarskoj traje od maja do oktobra.

Pozicija

Među najboljim i najekskluzivnijim letovališta u Bugarskoj su Zlatni Pjasci, kao biser Bugarske rivijere. Od Varne koji je najveći grad na Bugarskoj obali, Zlatni Pjasci su udaljeni oko 17 kilometara. Ovo je jedno od najekskluzivnijih i najskupljih letovališta u Bugarskom primorju. Preporuka su za mlade, za porodice sa decom.

bugarska leto

Lepota letovanja

Pored diskoteka i klubova , u Zlatnim Pjascima dominiraju dobri restorani sa preukusnom hranom. Zlatni Pjasci su karakteristični po svojoj plaži, i po tome se razlikuju od Sunčevog Brega i Nesebara. Plaža u Zlatnim Pjascima je najlepša plaža na celoj obali. Pesak je zlatne boje, voda je čista. Turisti iz svih delova sveta definitivno najviše vole da odmor provedu u Zlatnim Pjascima, a i ova destinacija je sve više popularna i među našim turistima.

Legenda

Ima jedna legenda za zlatan pesak, koja glasi da su nekada davno pirate ovde skrivali blago, i da je zato zlatne boje. Plaža je dosta široka, ima mesta za sve turiste, nikada nije prevelika gužva. Plaža je uređena ležaljkama I suncobranima. Dugačka je oko 4 kilometara. Odličan je izbor za porodice sa decom, i za neplivače pošto je postepeni ulazak u vodu, plićak je stvarno dugačak. Plaža ima plavu zastavicu zbog izuzetno čiste vode.

Morski sportovi

Na ovoj plaži su popularni sportovi na vodi, od jedrenja , surfovanja, ronjenja. Na plaži postoje i mesta namenjena za ljubitelje odbojke. U sklopu letovališta su i ronilački centri, tereni za tenis, košarku, odbojku, kuglane, mali hipodromi, streljane i još mnogo vida zabave.

zlatni pjasci

Zlatni Pjasci i ugostiteljstvo

U Zlatnim Pjascima nalazi se veliki broj restorana, gde možete isprobati tradicionalnu bugarsku hranu, slična je kao naša, malo više je začinjena i jako je ukusna. Tu su i razni kafići, barovi , pabovi, parkovi za decu. Odličan noćni život za mlade, nije kao u Sunčevom Bregu, ali je odličan i ovde. Do ranih jutarnjih sati rade diskoteke i klubovi.

Odličan izbor smeštaja , od ekskluzivnih hotela preko puta plaže, do privatnih apartmana u samom mestu. Ukoliko za letovanje odaberete baš ovu destinaciju, nećete pogrešiti. Možete jako lepo da provedete svoj odmor, uživate na prelepoj plaži sa zlatnim peskom, uveče ima dosta zabave. Ne kaže se džabe da su Zlatni Pjasci , biser Bugarske rivijere.

(Marija Čarević)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *