Evropa uz Interrail

Evropa uz Interrail

Prvo leto u kojem sami planirate i birate svoj letnji godišnji odmor je zaista nešto posebno. Skupili biste lako i novac i ekipu potrebno je još izabrati gde biste prvo otišli. Mladi ste, željni avanture i upoznali biste svoju okolinu i svoj komšiluk, recimo Bugarsku?!

Uz Interrail mogli biste kupiti sebi kartu za slobodu. Interrail je karta za voz koja nema ni početnu ni povratnu stanicu. Sa ovom kartom vi sami birate tok vašeg putovanja. Interrail karta je idealna ukoliko želite da obiđete Evropu ili Srbiju. Ovaj način putovanja ostavlja vam toliko prostora za spontanost, za avanturu i za slobodu. Postoje karte koje važe za sve vozne pravce u jednoj, u dve ili u nekoliko država. U zavisnosti od vaše želje, vremena i budžeta možete da odaberete nekoliko od 30 hiljada ciljeva širom sveta.

voz, interrail, putovanje, zeleznica, prevoz
Udobno se smestite i uživajte…

U današnje vreme voz je postao prevozno sredstvo budućnosti. U vreme kada je sve više automobila na putevima, kada su kolone i gužve sve češće i duže, voz je opcija koju sve više ljudi širom sveta uzima u obzir. Dok se neko nervira i psuje čekajući u koloni na autoputu, vi sa vašim prijateljima ili porodicom možete da igrate karte i šetkate između kupea. Ukoliko idete na daleki put, ne morate da brinete da li će vam vozač zaspati ili izgubiti koncentraciju, umesto toga možete sa njim udobno da se smestite i gledate film i opet stižete na vreme na vaš cilj.

Međunarodni vozovi su pouzdani, brzi i čisti. Većina njih ima i bežični internet. Šta vam više treba za jedno opušteno putovanje.

Interrail kartica omogućava vam da za određenu svotu novca određen broj dana možete da putujete kroz određen broj mesta/država. Recimo, za cenu od 60 evra mogli biste da kupite kartu sa kojom možete šest dana u mesecu da putujete vozom između Srbije, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Makedonije i još nekoliko država. Ova sloboda ostavlja vam prostora da posetite Budimpeštu, Skopje, Sofiju, i Zagreb za male novce. Ili da napravite pravu turu po Ex Yu državama. Krenete iz Beograda, preko Novog Sada do Morahaloma. Tamo napravite pauzu, okupate se i put nastavite dalje ka Budimpešti. Nakon toga izračunate, nastavljate li do Beča ili se vraćate nazad još malo po Srbiji da proputujete.

voz, interrail, putovanje, zeleznica, prevoz
Upoznajte Evropu sa jednom kartom 🙂

U Evropi je Interrail jedna od omiljenih opcija za putovanje mladih. Ove godine, Evropska komisija organizuje nagradnu igru u kojoj svi friško punoletni građani mogu da se prijave i osvoje jednu od 15.000 besplatnih Interrail kartica sa kojom bi mogli mesec dana da putuju između četiri zemlje. Ova akcija “otkrij Evropu” nastala je na osnovu ideje aktivista koji su hteli da svakom evropskom građaninu za 18. rođendan poklone Interreil karticu kako bi podstakli upoznavanje kultura i istorije evropske civilizacije.
Interrail kartica ne podrazumeva obezbeđeno prenoćište ili smeštaj, za to morate sami da se pobrinete. Sreća, u današnje vreme postoji mnogo opcija za to. Od hostela, preko airbnb-a do Kauč surfinga. Letovanje uz Interrail bi moglo biti jedno nezaboravno iskustvo i svakako izlazak iz vaše komforne zone.
Više informacija o trajanju karata, cenama i propratnim informacijama možete da nađete na internet stranici srpske železnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *